Geboorteaangifte

De partner (of iemand anders die bij de bevalling aanwezig was) moet jullie baby binnen 3 werkdagen na de geboorte aangeven bij de gemeente waar het kind is geboren. U kunt digitaal, via de website, een geboorteaangifte doen, of aan de balie in het stadhuis in Weert.
Is de derde dag een zaterdag, zondag of feestdag? Dan mag u de aangifte nog op de eerste werkdag erna doen.  Maak een afspraak via het internet en neem een legitimatiebewijs en eventueel de papieren van de erkenning mee. Jullie kunnen je baby ook laten bijschrijven in het trouwboekje indien jullie zijn getrouwd.

Digitaal geboorteaangifte

  • Om digitaal aangifte te kunnen doen, heeft u een DigiD-login nodig van moeder én vader / duomoeder of van moeder alleen.
  • Als uw kind al voor de geboorte is erkend, neem dan ook het bewijs van erkenning erbij. Dit heeft u nodig bij de geboorteaangifte.
  • BELANGRIJK: Bent u in het St. Jans Gasthuis bevallen, maar onder begeleiding van uw eigen verloskundige (open verloskamer)? Kies dan de naam van die praktijk als u online aangifte doet. Wij vragen u dan ook om de naam van uw verloskundige in te vullen in de online aangifte.

Voor meer informatie over het aangeven van jullie kind kijk je op de website van de gemeente Weert.

https://www.weert.nl/geboorteaangifte

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken