Met je baby op de kraamafdeling

Bevallen is een bijzondere gebeurtenis. Soms is het om medische redenen beter of zelfs noodzakelijk om in het ziekenhuis te bevallen. Misschien geef je zelf de voorkeur aan bevallen in het ziekenhuis.

Als je gaat bevallen in het SJG, dan word je opgenomen in één van onze verloskamers. Hier proberen we de vertrouwde, huiselijke sfeer van thuis zoveel mogelijk te benaderen zodat je je meer op je gemak voelt.

Er is een mogelijkheid voor de partner om te blijven slapen, maar het liefst bespreken we dagelijks wat de mogelijkheden zijn in verband met andere opnames. Hierdoor kan ook de partner zo snel mogelijk zijn vaderrol gaan invullen.

In een aantal gevallen blijf je na de bevalling nog wat langer op het Vrouw Moeder Kind centrum (VMKc). Dit kan met je eigen lichamelijke conditie te maken hebben. Bv als je een keizersnede hebt gehad, teveel bloedverlies of een hoge bloeddruk hebt. Ook kan het zijn dat je baby nog wat langer geobserveerd moet worden. Bv. na een kunstverlossing, als je baby ziek is of als je baby te licht of te zwaar is.

Op de VMKc zijn er 4 eenpersoonskamers en ook 4 tweepersoonskamers, iedere kamer heeft een wasvoorziening, een toilet en een douche. Voor de partner is er een stoel die uitgeklapt kan worden tot slaapbank. Indien u alleen verblijft op een twee persoonskamer, is het mogelijk dat de partner blijft overnachten. Dit is dagelijks opnieuw te bespreken in verband met mogelijke andere opnames. Er is een tafel met stoelen aanwezig voor het bezoek. Vanzelfsprekend is er een wiegje en een badje voor de baby. Op de commode heb je alle ruimte om je baby te verschonen en aan te kleden.

Elke kamer heeft TV en telefoon voorziening. Het gebruik van internet (Wifi) en televisie is gratis. Om even rustig te kunnen zitten als partner is er ook een familiekamer op onze afdeling. Hier is een koffieautomaat die gebruikt kan worden. Door onze medewerkers Service en Zorg wordt u als koppel voorzien van beschuit met muisjes.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken